Projecten

ATELIER-WILLEMS.NL

PROJECTEN


Mijn projecten hebben tekeningen als uitgangspunt. Voor Kunst aan de Maas kon ik een paar schetsen uitwerken tot metershoge stalen objecten.

Een Chinese penseelschildering van een paard wordt een cortenstalen beeld in het centrum van Oss.KERKEN, KUNST EN POEZIE


Juni 2022

Langs de Maas tussen Ravenstein en Lith exposeerden de kunstenaars van K26 uit Oss in en bij religieuze plaatsen. Buiten op de kerktoren van Oijen plaatste ik dit beeld, een penseelstreek die associaties oproept met een kaars.


De zwart-wit tekening hing in het protestants kerkje in lith en heeft de titel 'Gaia'.Het verbeeldt Moeder Aarde die ondersteund wordt door een moedeloze mensheid.

BOSSHALTES


APRIL 2022

Titel: "verlossing"


De dood maakt me bang maar ook nieuwsgierig. Het is een doembeeld en tegelijkertijd een bevrijdend idee, een verlossing van dit aardse 'gedoe', waar ik dan toch vreselijk aan gehecht ben. In dit beeld zie je overgave en het loslaten van de laatste draadjes die verbonden zijn met de aarde.


Tijdens de vastentijd hebben we met 14 kunstenaars ieder een statie van de kruisweg op moderne wijze uitgebeeld. initiatiefnemers waren een katholieke en een protestante gemeente in Oss. Het werd een booeiende route door De Stelt. Dit is een onderdeel van natuurgebied De Maashorst bij Oss. Ontwerp KAM 2014 - Till Willems
Vergadering van golven_edited1

Vergadering van golven


Naar aanleiding van een schets van een stoel ontstond dit 3.50 meter hoge beeld. De vier stoelzittingen zijn als blauwe golven. Ze staan bij elkaar alsof ze een onderonsje hebben. Hun hoge poten doen denken aan steltlopers en zijn voorbereid op hoog water.
Dit object was onderdeel van Kunst aan de Maas. Tussen Maren-Kessel en Keent stonden in de zomermaanden kunstwerken langs de zuidzijde van de Maas.