Nieuws

ATELIER-WILLEMS.NL


Nieuws


Een overzicht van de komende evenementen en mijn laatste werken. 

Oss. monsterstraat

9 december 2019


De naam Monsterstraat komt van het monsteren (keuren) van paarden tijdens de vroegere paardenmarkten. Paarden werden door deze straat heen en weer geleid om hun gangen te tonen. 

Mijn beeld stelt een gehabstraheerd steigend paard voor. De contourlijn en de binnenvorm zijn losgesneden en achter elkaar geplaatst. Het matte roestende Cortenstaal contrasteert mooi met de glanzende zwartgranieten wand erachter.

VVV Oss. Spoorlaan 24

13 juli - 24 augustus

maandag           13-16 uur

dinsdag- vrijdag 10 -16 uur


In het expositiegedeelte van het VVV kantoor in Oss is een overzicht te zien van dieren welke ik in de afgelopen periode heb gemaakt.

Zijn het beelden, tekeningen, schetsen?

In ieder geval zijn ze ruimtelijk, al schetsend met ijzerdraad tot stand gekomen.

Ook inkttekening van stieren krijgen hier een plek.

Veel kijkplezier.


K26 Oss. Spoorlaan 24

30 juli - 16 augustus

donderdag- zondag 13 -17uur

'Het lijnenspel bij een naaktmodel is altijd vol leven.Het model toont zich bij elke houding weer anders waardoor de inspiratie nooit ophoudt. de spontaniteit van de getekende lijn wil ik graag bewaren, dat is het best te zien in de 1-minuut schetsen. na 5 minuten neemt die spontaniteit af, dat is dan ook meestal het maximum voor mij.

Samen met Ingrid Menge, Peter Verbeek en Nicole Prein is deze expositie vormgegeven.

Veel kijkplezier.


"Bubbels"

''bruisende bubbels''


 Een nieuwe uitdaging: voor een bruisende expositie maken we bubbels. Deze ijzeren bubbels worden mijn uitganspunt....maar hoe het verder gaat?

Nog steeds is het spannend om aan een nieuw onderwerp te beginnen. Het kost me meestal al een dag voor ik de eerste stap weer zet. En dan nog blijft het een onzeker proces. 

diepenheim was weer fantastisch


Vanaf 17 oktober exposeerde ik 10 dagen in Diepenheim tijdens het KUNSTMOMENT. Elk jaar exposeren meer dan 100 kunstenaars op diverse spannende lokaties in en om dit kunstminnende dorp. Je vind er ook het tekencentrum en een museum met boeiende hedendaagse kunst. Het oude station in Diepenheim was van 17-27 oktober de lokatie waar je mij samen met Wanda en Janota en Mathijs Vissers kon vinden.

We kijken er met veel plezier op terug. Aardig wat kunstwerken hebben hun plek hier gevonden.


Atelierwinkel Lithoijen

De leeuwin is weer thuis in Lithoijen.

Onze atelierwinkel is open op donderdag van 9.30 - 17 uur.

Graag even een berichtje als je komt of als je op een ander moment wilt komen.
Galerie Westerkade Leeuwarden


Deze zomer vind je deze 20 x 22 cm blokpanelen in Leeuwarden bij het project 'kunstenaar laat je toekomst zien".

voor meer informatie: galeriewesterkadeleeuwarden.nl


De vogel is inmiddels verkocht.

in progress.....


 een  nieuwe serie..... mens in beweging

Museum JanCunen


Deze buitelende zwaluwen vieren de vrijheid in museumjancunen in Oss. De hele zomer genieten van kunst die over vrijheid gaat. Naast foto's van Market Garden.

voor meer informatie: museumjancunen.nl

Galerie K26 Oss

''het verhaal van papier''


 Papier is een fascinerend materiaal. Ik heb geexperimenteerd met papier en ijzerdraad. Het lijnenspel moest daarbij de leidraad zijn. Ik begon met een eenvoudig gevouwen vorm uit mijn kindertijd. Er ging veel tijd zitten in het vinden van het goede papier. Dat bleek semitransparant kalkpapier te zijn. door de lichtval in deze vorm komen de vouwlijnen tot leven. Deze vorm gaf ik pootjes van ijzerdraad. Twintig van deze vormen bij elkaar doet denken aan een kudde.

Een ander object bestaat uit verfrommelde en weer enigszinsrechtgewreven vellen transparant patroonpapier. Ook dat is een herinnering uit mijn kindertijd. Wie probeerde niet om het  mooie gekleurde snoeppapiertje weer glad te strijken. Door het stapelen van deze vellen ontstaat een spannend lichtdoorlatend lijnenspel.

Copyright © Till Willems - Atelier Willems. Alle rechten voorbehouden.